Voor ouders

Voor ouders

Kijk je naar je kind en denk je, waarom gaat er een heleboel dingen meestal goed maar blijven sommige dingen moeilijk? Zie je de frustratie bij je kind omdat het meestal iedere dag z'n best doet maar het toch niet lukt om met meer zelfvertrouwen en plezier te leren en leven? Of raak je zelf gefrustreerd omdat je kind geen enkele motivatie voelt of alles wat lastig is het liefste vermijdt?

Je kind heeft dan behoefte aan weten hoe het zich beter kan voelen en welke acties het kan nemen om zijn of haar doel te bereiken. Voor jou als ouder is het net zo belangrijk om te weten wat je kan doen om te zorgen dat het goed gaat met je kind. Je wilt vertrouwen voelen in dat je kind een zonnige toekomst tegemoet gaat en je voelt de verantwoordelijkheid om je kind daarbij zo goed mogelijk te ondersteunen en begeleiden.

Je kind en jij/ jullie als ouder(s) krijgen in het begeleidingstraject steeds meer inzicht in de leerstijl en informatie- en prikkelverwerking. Daardoor kan je als ouder(s) optimaal aansluiten bij je kind en wordt de interactie en communicatie verbeterd.

Als je kind vastloopt op school of op een ander vlak heeft dit vrijwel altijd gevolgen voor hoe je kind over zichzelf en de omgeving denkt. Naast aandacht voor het grip krijgen op het leerproces, is aandacht voor het vergroten van het zelfvertrouwen en inzicht in de relatie tussen gedachten, gevoel en gedrag een vast onderdeel van de coaching. Belemmerende overtuigingen kunnen het leren en leven in de weg zitten. Door deze overtuigingen om te buigen van “ik kan het niet” naar “ik kan nog niet” is de weg vrij om optimaal in ontwikkeling te komen.

Contact

Janette Kuipers
Onderwijskundige & Ontwikkelcoach

Bezoekadres

Gorechtkade 2
9713 CA Groningen
Telefoon:

06-40264645

E-mail:

info@janettekuipers.nl

Onderwijskundige & Ontwikkelcoach Janette Kuipers in haar praktijk aan de Parklaan in Groningen
HKZ keurmerk ZZPer in de zorg