Voor ouders

Voor ouders

Kijk je naar je kind en denk je, waarom gaat het op school meestal goed maar blijven sommige dingen moeilijk, zoals lezen of schrijven, eenvoudige tafels of sommen, begrijpend lezen, concentreren, huiswerk of toetsen maken? Raakt je kind gefrustreerd omdat het telkens veel leert en oefent, maar het toch steeds weer fout gaat op school en het zelfvertrouwen steeds minder wordt?

Is je kind sociaal en heeft het veel fantasie en ideeën? Is je kind snel afgeleid en houdt het van bewegen? Je kind heeft waarschijnlijk een andere manier van leren dan waar school op aansluit. Op school leert je kind nieuwe lesstof in stappen aan, door eerst de letters te leren en daarna pas de woorden. Ook sommen worden vaak in stapjes uitgelegd. Terwijl je kind denkt in gehelen, snel overzicht heeft over structuren en het totaalplaatje al voor zich ziet voordat de leerkracht of docent dit heeft uitgelegd. Door de manier van leren beter aan te laten sluiten op de leerstijl en informatie- en prikkelverwerking van je kind, ervaren zij dat ze het wél kunnen en doen zij weer succeservaringen op!

Ik leer je kind om gebruik te maken van zijn of haar eigen kwaliteiten. Door hun verbeeldingskracht en sterke visuele en kinestetische (gevoel) leerstijl kunnen zij de lesstof op een eenvoudige manier opslaan in het geheugen (automatiseren).

Als je kind vastloopt op school heeft dit vrijwel altijd gevolgen voor hoe je kind over zichzelf en de omgeving denkt. Naast aandacht voor het grip krijgen op het leerproces, is aandacht voor het vergroten van het zelfvertrouwen en grip krijgen op je gevoel en gedrag een vast onderdeel van de coaching. Belemmerende overtuigingen kunnen het leren en leven in de weg zitten. Door deze overtuigingen om te buigen van “ik kan het niet” naar “ik kan het” is de weg vrij om optimaal in ontwikkeling te komen en ervaart je kind dat leren niet moeilijk is en het zelf kan, op een manier die bij hun past.

Contact

Janette Kuipers
Onderwijskundige & Ontwikkelcoach

Bezoekadres

Gorechtkade 2
9713 CA Groningen
Telefoon:

06-40264645

E-mail:

info@janettekuipers.nl

Onderwijskundige & Ontwikkelcoach Janette Kuipers in haar praktijk aan de Parklaan in Groningen
Certificaat Ik Leer Leren 1
Logo Samen1Plan