Wie ben ik

Wie ben ik

Mijn naam is Janette Kuipers, werkzaam als vrijgevestigde Onderwijskundige en Ontwikkelcoach.

Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest naar gedrag en ontwikkeling. Na een tijd gewerkt te hebben in de sociale sector was het tijd voor verdieping en verbreding van mijn kennis. Die vond ik in de studie HBO Pedagogiek aan de SPO Groningen en de studie Onderwijskunde met specialisatie Onderwijs- en leerlingbegeleiding aan de Rijks Universiteit Groningen.

Door de leerproblemen van mijn dochter ging ik op zoek naar begeleiding zodat zij zich zo goed mogelijk kon blijven ontwikkelen. Na onderzoek waarbij de diagnose Dyscalculie werd vastgesteld bleek er echter verder geen aanbod te zijn op het gebied van begeleiding bij haar rekenproblemen. Via via kwam ik toen in contact met de Kernvisie methode en werd zij zich bewust dat zij op  een andere manier de leerstof wel kon begrijpen, onthouden en reproduceren. Zij kon weer beter meekomen op school en kreeg weer vertrouwen in zichzelf!

Ook tijdens mijn werk als leerlingenbegeleider in het voortgezet onderwijs merkte ik dat er aanbod mist voor kinderen met (of zonder) de diagnose Dyslexie, Dyscalculie, ASS en AD(H)D. Ik kon hen helpen bij het motiveren, plannen, structureren en organiseren van hun schoolwerk maar ik zag dat er soms meer nodig is om blokkades aan te pakken en weer helemaal bewust te worden van je kracht en kwaliteiten.

Daarnaast ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als Gedragswetenschapper bij een zorgorganisatie die thuiszitters in het Voortgezet Onderwijs begeleidt. Door aan te sluiten bij de jongeren (in plaats van de jongeren zich aan te laten passen aan het (school) systeem) werd duidelijk hoe hun eigen unieke informatie- en prikkelverwerking werkt en werd het voor de jongere weer mogelijk om in ontwikkeling te komen.  Door inzicht te krijgen in wat je voelt, denkt en doet krijg je weer grip op je leven en zie je weer een positief toekomstperspectief.

Naast het leren leren is het essentieel dat je leert op welke manier je voelt, denkt en doet en hoe je alle informatie en prikkels verwerkt. Dan ervaar je veel meer grip op je leven en dit geeft veel zelfvertrouwen en rust.

Het is elke keer weer super om te zien dat kinderen en jongeren die er soms zo van zijn overtuigd dat ze het niet kunnen, ineens wel in staat blijken om te doen wat ze van plan zijn en grip krijgen op hun gevoel en gedrag. Ik ben er van overtuigd dat hun eigen unieke denk- en leerstijl ontdekken een enorme kracht is, ze ervaren dat ze het wél kunnen en voelen het vertrouwen in dat ze nu en in de toekomst hun talenten optimaal ontplooien!

Contact

Janette Kuipers
Onderwijskundige & Ontwikkelcoach

Bezoekadres

Gorechtkade 2
9713 CA Groningen
Telefoon:

06-40264645

E-mail:

info@janettekuipers.nl

Onderwijskundige & Ontwikkelcoach Janette Kuipers in haar praktijk aan de Parklaan in Groningen
Certificaat Ik Leer Leren 1
Logo Samen1Plan