Wachttijd
Er is momenteel geen wachtlijst.
Aanmelden
Ouders of verwijzers kunnen per mail aanmelden. We plannen vervolgens een belafspraak.
Telefonische pre- intake
Tijdens het eerste telefonische contact licht ik mijn werkwijze toe en bespreek ik met ouders of de verwijzer de huidige situatie, de voorgeschiedenis en de hulpvraag. Wanneer het kind / de jongere ergens anders beter op zijn of haar plek is, denk ik mee over passende hulp door een andere zorgaanbieder.
Indien het eerste contact met de verwijzer is geweest, plan ik vervolgens een telefonische intake met ouders en bespreek de huidige situatie, de voorgeschiedenis en de hulpvraag.
Intake
Het eerste gesprek is een intakegesprek met het kind/ de jongere en ouders waarin we kennismaken met elkaar. We kijken naar wat al goed gaat en wat er beter kan en we gaan de hulpvraag verwoorden in doelen. Dit wordt vastgelegd in een ontwikkelplan waarin we ook afspreken wanneer we evalueren.
Coachingtraject
De coachingtrajecten duren gemiddeld drie maanden tot een jaar en de afspraken worden meestal om de week gepland. Daarnaast zijn er aparte afspraken met ouders en is er contact met of op school om te zorgen voor een goede informatievoorziening en overdracht. Dit wordt altijd afgestemd met het kind en de ouder(s). De afspraken worden in overleg gepland en vinden plaats in mijn praktijkruimte aan de Gorechtkade 2 in Groningen, op school of in de thuisomgeving.
Samenwerking met school en andere betrokkenen
Naast ouder(s) worden doorgaans anderen betrokken bij de coaching, zoals school, de gemeente of andere hulpverleners, zodat we elkaar versterken bij het bereiken van de doelen.
Afsluiting
Aan het einde van het coachingtraject evalueren we gezamenlijk de doelen en het behaalde resultaat en ontvangt het gezin een evaluatieverslag. Dit verslag kan (na toestemming van ouders en het kind) gedeeld worden met bijvoorbeeld school of andere betrokkenen. Middels een korte tevredenheidsvragenlijst vraag ik feedback van het kind en ouders over het begeleidingstraject.
Vergoede ambulante begeleiding vanuit de Jeugdwet en WMO
In deze gemeenten in de provincie Groningen wordt de ambulante begeleiding vergoed vanuit de Jeugdwet voor kinderen tot 18 jaar: Midden-Groningen, Het Hogeland, Westerkwartier, Eemsdelta, Oldambt, Pekela, Stadskanaal en Westerwolde.
In deze gemeenten in de provincie Drenthe wordt de ambulante begeleiding vergoed vanuit de Jeugdwet en WMO (kinderen en jongeren): Aa en Hunze, Assen, Midden-Drenthe, Noordenveld en Tynaarlo.
Voor inwoners uit de gemeente Groningen kan ik particuliere coaching bieden. Neem contact op voor de mogelijkheden en het tarief.
Privacyreglement
In het privacyreglement staat beschreven hoe uw persoonlijke gegevens worden beschermd in overeenstemming met de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Voorafgaand aan de intake ontvang je het privacyreglement ter informatie.
Klachtenregeling
Het doel van het begeleidingstraject is om te streven naar het behalen van het gewenste resultaat zoals omschreven in het ontwikkelplan. Vanuit een eerlijke en evenwichtige relatie met jou en je ouder(s), gebaseerd op vertrouwen, openheid, respect en wederkerigheid, streef ik naar het bieden van goede zorg. Ondanks mijn inspanningen kan het voorkomen dat je niet tevreden bent. Als je vindt dat je tijdens onze samenwerking niet voldoende gehoord wordt, kan je dit bij mij aangeven. Ik sta ervoor open om te luisteren naar jouw suggestie. In gesprek komen we vast tot een oplossing. Wanneer we er samen niet uit komen, volgen we de klachtenprocedure zoals beschreven in de klachtenregeling. Deze regeling ontvang je ter informatie voorafgaand aan de intake.
Contact
Janette Kuipers
Onderwijskundige & Ontwikkelcoach
Bezoekadres
Telefoon:
06-40264645